fbpx
Optiek van Wely
Optiek van Wely

16.03.2020

Lekker. Even zonder lenzen.

All-in Ray-Ban montuur met unifocale dunne glazen voor € 199,- (of multifocaal voor € 499,-)

Raar om te lezen van jouw opticien, maar wij weten dat het af en toe vervelend kan zijn om contactlenzen te dragen. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Wellicht een klein stofje achter de lens, een airco die jouw ogen droog maakt, als je lang naar een scherm kijkt, het pollenseizoen, of gewoon omdat je teveel hebt gevraagd van jouw ogen. Dan is het prettig om een bril achter de hand te hebben. Je hebt al een all-in unifocale bril met authentiek Ray-Ban montuur en dunne glazen voor € 199,-. (of multifocaal voor € 499,-).

VOOR AF-EN-TOE

EEN (RESERVE)BRIL

Een bril als reserve heeft veel voordelen. Om te beginnen, je zet hem zo op, makkelijk bij het opstaan. Je hebt minder last van droge lucht in een vliegtuig of van de airco in jouw auto. Je ogen komen gemakkelijker tot rust na een intensieve dag. Maar het allerbelangrijkste: je hebt de zekerheid dat je jouw scherpe zicht behoudt, ook al raak je een lens kwijt.

MAAR IK HEB TOCH MIJN OUDE BRIL?

Toegegeven, iedereen heeft wel een oude bril ergens in een hoesje of een keukenla. Wellicht minder modieus dan je wilt, maar dat maakt op een relaxdagje niet uit, toch? De vraag is alleen wel of jouw oude reservebril nog de juiste sterkte heeft. Vuistregel daarvoor: heb je de bril langer dan 2 jaar, dan heb je kans dat de sterkte van jouw bril niet meer klopt.

LIEVER EEN BRIL

Wanneer is het niet alleen prettig, maar ook slim om een reservebril bij de hand te hebben?

Als jij:

  • last hebt van droge ogen of hooikoorts; (lang en veel) autorijdt**;
  • veelvuldig op een scherm, tv, tablet en/of computer kijkt;
  • jouw contactlenzen niet te lang wilt inhouden;
  • je ogen na een lange dag ook rust gunt; één lens kwijt bent.
  • Maar wellicht de belangrijkste, als je echt niet zonder lenzen kunt.

 

 

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak