fbpx
Optiek van Wely
Optiek van Wely
Contactlenzen

Contactlenzen

Scherp zicht in iedere situatie
Contactlenzen zijn praktisch

Ben je een fanatieke sporter? Draag je een veiligheidsbril tijdens je werk? Of wil je gewoon geen bril dragen? Dan zijn contactlenzen misschien wel de oplossing voor jou! Contactlenzen zijn praktisch, super comfortabel en een fijn alternatief voor het dragen van een bril. Tegenwoordig kan bijna iedereen contactlenzen dragen en zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Lees alles over de mogelijkheden voor het dragen van contactlenzen. Onze contactlensspecialisten Brigitte, Lisette, Jeffrey en Sheida staan voor je klaar. Plan een afspraak in om te kijken of contactlenzen geschikt zijn in jouw situatie.

Zachte lenzen

Wil je een super comfortabele oplossing? Dan zijn zachte lenzen misschien wel iets voor jou! Door het zachte materiaal kun je deze lens buigen, wat ervoor zorgt dat ze zich aanpassen aan de ronding van je ogen. De pasvorm is daarom heel prettig, bijna natuurlijk. Je voelt ze bijna niet zitten! Het is dan ook geen wonder dat zachte lenzen heel populair zijn onder contactlenzen dragers.

Toch is de ene zachte lens de andere niet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wegwerplens die maar één dag mee gaat. Ook zijn er maatwerklenzen verkrijgbaar, die je een langere periode kunt dragen. Onze contactlensspecialisten helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze!

Jouw ogen

Onze zorg

Harde lenzen

Voor haarscherp zicht zonder ongemakken

Harde lenzen kun je niet buigen. Het voordeel? Harde lenzen staan bekend om de scherpte waarmee je ziet: je bereikt het maximale mogelijk aan sterkte. Harde lenzen gaan ook langer mee ten opzichte van zachte lenzen. Nog een pluspunt is dat je ogen minder snel vermoeid raken, in vergelijking met zachte lenzen. Je draagt ze met gemak de hele dag!

Ook in harde lenzen heb je verschillende varianten, er zijn zelfs multifocale lenzen opties mogelijk. Wil je weten welk type harde lens geschikt is voor jouw ogen? Onze contactlensspecialisten geven je graag het juiste advies!

Voor make-up dragers een goede tip: breng eerst je lenzen in vóór je met make-up aan de slag gaat. Zo voorkom je dat er vuil tussen de lenzen komt.

Brigitte, contactlensspecialist

Nachtlenzen

Slapend werken aan je zicht!

Nachtlenzen? Jazeker! Dit zijn contactlenzen die je alleen ’s nachts draagt. Dit type lens verandert tijdelijk de vorm van je hoornvlies. Je ogen nemen zo de ideale vorm aan om goed en scherp te kunnen zien. Deze vormverandering duurt ongeveer twee dagen. Dit type lens is ideaal wanneer je overdag geen lenzen of bril wilt dragen.

Let op! Nachtlenzen zijn helaas alleen geschikt voor bijziendheid met een sterkte die niet hoger is dan -4,50 dioptrie. Wil je graag weten of nachtlenzen geschikt zijn voor jouw ogen? Vraag onze contactlensspecialisten om advies!

Daglenzen

Gemak en comfort gecombineerd

De naam doet het al vermoeden: daglenzen zijn contactlenzen die maar één dag gedragen kunnen worden. Simpeler kan het niet, je brengt ze ’s ochtends in en gooit ze ’s avonds gewoon weer weg! Schoonmaken is dus niet meer nodig. Je begint iedere dag met een schoon en nieuw paar.

Het grote voordeel van daglenzen is dat ze de ogen optimaal voorzien van zuurstof, wat zorgt voor een minimale belasting van je hoornvlies. Daglenzen sluiten naadloos aan op je ogen waardoor vuil achter de lens verleden tijd is. Daglenzen zijn ook ideaal voor op vakantie. In een droge en stoffige omgeving is het fijn om aan het einde van de dag je lenzen weg te kunnen gooien en de volgende dag te beginnen met een fris paar.

Wil je graag meer informatie over daglenzen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Onze contactlensspecialisten helpen je graag verder!

Maak direct een afspraak met één van onze contactlensspecialisten!

De contactlensspecialist

Alleen de beste zorg voor jouw ogen

Bij onze contactlensspecialisten Brigitte, Lisette, Jeffrey en Sheida kun je terecht voor advies over én het laten aanmeten van contactlenzen. Aan de hand van een meting bepalen ze de sterkte en de vorm van je ogen. Zo weet je direct of jouw ogen geschikt zijn voor het dragen van lenzen. Natuurlijk adviseren ze ook over het type lens wat past bij jouw ogen, voorkeur en levensstijl.

Zijn lenzen nieuw voor je? Onze contactlensspecialisten geven je alle informatie over het in- en uitdoen van jouw lenzen inclusief het onderhoud wat hier bij komt kijken. Zo kun je vol vertrouwen beginnen met dragen! Na een tijdje voeren we enkele controles uit. Om te kijken of je ogen niet achteruitgaan of geïrriteerd zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste contactlens draagt voor jouw situatie.

Ben je overtuigd en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op en maak een afspraak!

Maak direct een afspraak