Optiek van Wely
Optiek van Wely

25.06.2018

VAN ONDERSCHOVEN KINDJE NAAR DESIGN: ALLES OVER KINDERBRILLEN

Het was een tijd lang een ondergeschoven kindje: kinderbrillen! Gelukkig zien we tegenwoordig dat er steeds meer aandacht en liefde is voor het design van kidsbrillen. De kleine montuurtjes doen echt niet meer onder voor de volwassen brillencollecties. Een mooie ontwikkeling. Onlangs kochten we weer een heel gaaf kinderbrillenmerk in op de beurs. In dit blog vertellen we je graag de ins en outs over onder meer onze kidscollectie.

MINDER BEELDSCHERMTIJD, MEER NAAR BUITEN

Wat we – helaas – zien is dat steeds meer jonge kinderen de behoefte krijgen aan een bril. Bijziendheid of myopie is dan ook een hot topic in ogenland. Dit ontstaat wanneer je vaak heel lang dichtbij kijkt en weinig veraf. Bijvoorbeeld door het gebruik van beeldschermen. Om bijziendheid tegen te gaan, adviseert het Oogfonds om kinderen minimaal 2 uur per dag buiten te laten spelen. Ze hebben daar zelfs een complete lijst met buitenspeeltips voor opgesteld!

MERKEN KINDERBRILLEN

Heeft jouw kind toch een bril nodig? Dan worden zijn of haar ogen opgemeten door onze orthoptist Stefan. We schreven eerder al een blog over hoe dat precies in zijn werk gaat.

Vervolgens kan er een bril worden uitgezocht in onze speciale kinderhoek, waar de kids tussendoor ook nog een spelletje kunnen spelen. De kinderbrillen van het merk Vingino worden bij ons veel verkocht, en het merk Nike voor de wat sportievere modelletjes. Wat we bij kinderbrillen zien, is dat ook daar metaal steeds meer terug komt, net als bij de monturen voor volwassenen. De kinderbrillen van het merk Lindberg hebben als voordeel dat ze lichtgewicht zijn. Je merkt bijna niet dat je een bril draagt. Toch zijn de monturen oersterk en daardoor speel-proof. Wel zo handig!

NIEUWE KINDERBRILLEN MERK: VERY FRENCH GANGSTERS

Onlangs hebben we een nieuw merk kinderbrillen in de collectie gekregen: Very French Gangsters. We kwam dit mooie Franse merk met een relatief kleine collectie tegen op de beurs. Daar werden we direct getriggerd door de stand. Het is een speelse, rebelse collectie die toch een volwassener uitstraling heeft. Een mooi toevoeging aan onze huidige kinderbrillencollectie!

KIDSPLAN EN HET BELANG VAN UV-BESCHERMING

Wist je dat naast een goede bril een goede zonnebril met uv-bescherming minstens zo belangrijk is? De ogen van kinderen zijn nog in de groei en bevatten minder beschermend pigment dan onze eigen ogen. De pupillen zijn bovendien groter en de ooglens is op jonge leeftijd nog kraakhelder, waardoor er meer schadelijke UV-straling door komt. Voor kinderen is het dus nog extra belangrijk om een goede zonnebril te dragen!

Natuurlijk kunnen de monturen zeker bij kinderen binnen een bepaalde tijd te klein zijn. Of de brilglazen hebben niet meer de goede sterkte of de glazen kunnen bekrast zijn door een ongelukje. Om een mooie en goede bril voor kids betaalbaar te houden, hebben we het Kidsplan ontwikkelt, voor kids tot 14 jaar.

Vraag naar de exacte voorwaarden, onze werkwijze, het Kidsplan en de brochure in de winkel!

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak