Optiek van Wely
Optiek van Wely
Openingstijden Maandag 09:00 - 18:00 Dinsdag 09:00 - 18:00 Woensdag 09:00 - 18:00 Donderdag 09:00 - 18:00 Vrijdag 09:00 - 21:00 Zaterdag 09:00 - 17:00 Zondag Gesloten 4 en 5 maart gehele dag gesloten
19 april vanaf 18.00 uur gesloten
22 en 27 april gesloten

15.11.2017

Marielle’s verslag van optiekbeurs silmo in parijs

Bij Optiek van Wely doen we op verschillende manieren onze inkoop van brillen. Eén daarvan is het bezoeken van optiekbeurzen, zoals de Silmo in Parijs. In oktober was het weer zover. Mariëlle doet verslag van onze trip naar Parijs.

Vrijdag 6 oktober: op naar parijs!

Het is vroeg in de morgen als Diederik en Anke voorrijden. We vertrekken met z’n drieën om Esther op te halen. Op naar de beurs! We hebben er ontzettend veel zin in. Een gezellige autorit brengt ons bij de Silmo in Parijs. Mooi op tijd, want om 10 uur hebben we al onze eerste afspraak met Etnia.

Martine van Etnia neemt ruim de tijd voor ons. Ze laat ons eerst de Vintage-lijn zien. We besluiten vrijwel meteen om deze in te kopen, zowel de zonnebrillen als correctie. Deze monturen zijn iets voordeliger en minder kleurrijk dan we gewend zijn van Etnia. Een fijne aanvulling op onze huidige collectie. De reguliere lijn vullen we ook meteen aan. De zonnebrillen komen al in januari binnen en de rest volgt zo snel mogelijk.

Na een ruim uur vertrekken we naar onze tweede ‘date’. We gaan op zoek naar de stand van Eyevan 7285 waar Alvaro op ons wacht. Hij laat ons een bijzondere noviteit zien: 10 eyevan. Dit zijn superdunne brilmonturen, onwijs mooi gemaakt. Toch besluiten we om deze niet in te kopen. We vullen wel de reguliere collectie aan. Alles is gemaakt van hoogwaardig titanium. We merken dat Eyevan 7285 steeds beter begint te lopen in de winkel.

Na dit ontspannen uurtje lopen we richting de foodtrucks, die staan buiten. Hier hebben we afgesproken met de meiden van een collega-optiekzaak, Loonen Brillenmakers en met Pascalle. Pascalle is meegereden met het team van Loonen en heeft een eigen bedrijf Etui & Zo. Daar kopen wij bijvoorbeeld onze brillendoosjes in.

Inmiddels is er een halve dag voorbij en hebben we twee afspraken gehad. Maar we hebben nog niet veel van de beurs gezien op dit moment. In de middag gaan Esther en Anke nog naar Dita. Diederik en ik komen onverwachts op een oud, Frans politiebureau terecht nadat Diederik ontdekte dat al onze spullen uit de auto waren gestolen. Al onze spullen waren weg, en een beurs is helaas geen tripje waar je je oude kloffie mee naartoe neemt… Dat was even schrikken en ontzettend balen natuurlijk!

Maar we herpakken ons snel (de aardige Franse agente moest trouwens wel lachen om het verlies van de krultang van Diederik) en rijden na uren op het politiebureau met z’n allen richting het hotel. Deze ligt in Bercy, wat ligt in het 12e arrondissement van Parijs. Een winkel en recreatie gebied met veel hotels en restaurants. We hadden al een Sephora winkel gespot, dus dat kwam goed uit. Op jacht naar make-up! In deze ‘snoepwinkel’ kunnen we even helemaal los en de nare gebeurtenis van ’s middag een klein beetje vergeten.

Hierna gaan we naar Chai om een hapje te eten en om te bespreken wat we nu verder zullen doen, zonder onze spullen. We beginnen allereerst maar eens met een goede fles champagne. En nog eentje. Uiteindelijk besluiten we om te blijven. We hebben tenslotte make-up en Annemieke en Marga zouden de dag erna nog wat spullen voor ons meenemen. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan!

Zaterdag 7 oktober: sushi, shane en salt op silmo

We besloten wel om al onze afspraken op de beurs te cancellen en op ons gevoel af te gaan. Als eerste bezoeken we op zaterdag de stand van Wissing. Hier kunnen we weer volop shoppen (wat een heerlijke baan hebben we toch!). We laden een doosje vol met leuke, vrolijke brillen.

Vervolgens kopen we SALT in en nemen we een kijkje bij het Deense merk Orgreen. We bekijken een compleet nieuwe lijn van ze en er komt een cameraploeg om opnames met ons te maken. Hiervan is een super leuke ‘behind the scenes op de Silmo’ video gemaakt. Na dit alles lopen we per toeval tegen een heel leuk kindermerk aan. We worden getrokken door de posters maar ook de brillen die we zien. Die zijn supertof en allemaal in twee maten leverbaar. Het merk het Very French Gangsters. Lekker toepasselijk ook, na ons avontuur gister…

Bekijk hier de video van de Silmo 2017!

We krijgen allemaal ontzettende trek in sushi, dus we gaan op zoek. We hadden nog een afspraak staan bij Leisure Society. Dit is een kleinere stand, die een beetje is afgesloten van de rest. Er staat een grote tafel met stoelen eromheen. We vragen of we daar onze sushi mogen eten. Dat is geen probleem! De oprichter, eigenaar en designer van dit merk, Shane Baum eet zelfs gezellig een hapje met ons mee. Er hangt ontspannen sfeer en even voelt het alsof we helemaal niet op een beurs zijn. Als Shane Baum begint te vertellen, kunnen we alleen maar aan zijn lippen hangen. Deze man heeft zo veel passie en enthousiasme, we worden er stil van. Jammer dat de cameraploeg net vertrokken is! Op YouTube zijn wel wat video’s te vinden waar Shane Baum net zo enthousiast vertelt. Baum heeft weer ontzettend mooie gemaakte nieuwe monturen om te laten zien. We kopen op de duurder monturen na alles in.

We hebben nog wat tijd over om een beetje rond te struinen maar laten het al redelijk op tijd voor wat het is. We hebben namelijk nog een kledingzaak gespot waar nog even geshopt moet worden. We vinden een paar leuke dingen voor onze garderobe en kunnen zo op onze hotelkamer even lekker schone kleren aantrekken. Inmiddels zijn ook Marga, Annemieke, Nicole en Desirée aangekomen.

Die avond stappen met z’n allen een taxi in om naar het centrum van Parijs te gaan. We gaan eten bij Alcázar, een ‘vast’ adresje, dus we weten dat we hier sowieso lekker zullen eten. We zijn met een grote groep, want ook de vriend van Pascalle is inmiddels aangesloten. Hij zit ook in de optiekwereld. Super gezellig! Na het eten vertrekken we naar Barrio Latino. Hier ontmoeten we Tom, Nico en Michiel van Essilor en nog enkele andere opticiens de we kennen.

Het is altijd leuk om mensen te ontmoeten in zo’n informele sfeer. In Barrio Latino vloeien de gin en andere lekkere drankjes rijkelijk. Wat een feest, iedereen gaat los! Als het licht aan gaat, maakt een brede, grote uitsmijter ons duidelijk dat dit betekent dat we moeten vertrekken. Dan zingen we buiten toch nog even verder? Als we eenmaal op bed liggen, slaat de klok half vijf. Oeps! De volgende ochtend staat de wekker klaar op kwart voor acht. Een aantal mensen zitten fit aan de ontbijttafel, anderen ietsje minder… 

Zondag 8 oktober: de brillentrends van 2018

Ondanks de korte nacht brengen we nog wel een flitsbezoek aan de beurs. Om half 1 vertrekken wij samen met Diederik weer richting huis. Een aantal andere meiden blijven nog een lekker dagje ‘beurzen’. Het was weer een bijzonder bezoek aan deze gigantische optiekbeurs en we zijn met veel mooie collecties thuisgekomen. Het was wel een beursweekend vol emoties en verhalen! En de brillentrends van 2018? Wij houden het op dunne brilmonturen en oversized hebben we ook nog veel gespot. Ik denk dat we hierin bij Optiek van Wely al mooi voorop lopen, dus kom gerust de nieuwe collecties en brillentrends bekijken in onze winkel!

Groetjes, Mariëlle

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak