Optiek van Wely
Optiek van Wely
Openingstijden Maandag 09:00 - 18:00 Dinsdag 09:00 - 18:00 Woensdag 09:00 - 18:00 Donderdag 09:00 - 18:00 Vrijdag 09:00 - 21:00 Zaterdag 09:00 - 17:00 Zondag Gesloten 4 en 5 maart gehele dag gesloten
19 april vanaf 18.00 uur gesloten
22 en 27 april gesloten

15.08.2017

HEEFT UW KIND EEN BRIL NODIG? LEES ALLES OVER KINDEROGEN EN ORTHOPTIE!

Wanneer u merkt dat uw ogen achteruit gaan, maakt u waarschijnlijk een afspraak bij een opticien. Bij kinderen gaat dit anders. Zij worden bij ons opgemeten door onze orthoptist Stefan. Maar hoe komt u er in eerste instantie achter dat uw kind minder goed ziet? Wat is orthoptie precies en wat is onze werkwijze? Stefan legt het uit!

HOE ONTDEKT U VERMINDERD ZICHT BIJ KINDEREN?

Bij kinderen kan het soms lastig zijn om bijvoorbeeld oor- en oogklachten te ontdekken. Ze kunnen vaak hun (oog)klachten zelf nog niet goed onder woorden brengen. Het is daarom belangrijk dat ouders, verzorgers en leerkrachten klachten en symptomen van oogproblematiek kunnen herkennen. Soms merkt u dat het gedrag van uw kind verandert. Uw zoon of dochter lijkt zich niet te kunnen concentreren en heeft onverklaarbare moeite met lezen, schrijven en/of leren.

Schoolresultaten kunnen hierdoor teruglopen waardoor naar school gaan minder prettig wordt. Het kan zelfs resulteren in een lager zelfbeeld, waardoor uw kind minder lekker in zijn vel zit. Bij dergelijke signalen wordt er vaak niet direct aan oogproblemen gedacht, terwijl dit wel degelijk de oorzaak kan zijn! Dichter op de televisie kruipen, klagen over hoofdpijn, ‘dansende’ letters, last van de ogen en onscherp zicht zijn andere, meer duidelijke tekenen, dat er iets niet helemaal goed zit.

HOE WIJ TE WERK GAAN

Het kinderoog is nog volop in ontwikkeling en kinderen tot 12 jaar gaan daarom eerst naar onze othoptisten, die een onderzoek doen naar de gesteldheid van het kinderoog. Dit wordt samen met u besproken en vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt. Wij hebben goede contacten met diverse oogartsen waaronder die van het Bravis ziekenhuis. Collegiaal overleg of een doorverwijzing zijn dus makkelijk te regelen.

ORTHOPTIE, WAT BETEKENT DAT EIGENLIJK?

Een orthoptist is verantwoordelijk voor een specifiek gedeelte van de oogheelkunde. Vrij vertaald betekent orthoptie: recht kijken. Een orthoptist onderzoekt de ogen van kinderen tot 12 jaar. Klachten die de orthoptist behandelt zijn scheelzien, een lui oog, dubbelzien, hoofdpijn, leesklachten, brilcorrecties op jonge leeftijd en oogbewegingsstoornissen. Soms kan het ook voorkomen dat volwassenen met specifieke oogklachten worden doorverwezen naar de orthoptist.

HET KIDSPLAN VAN OPTIEK VAN WELY

Heeft uw kind een bril nodig? Bij Optiek van Wely hebben we een uitgebreid assortiment kinderbrillen! We hebben bijvoorbeeld de merken Vingino, Lookkino en Ray-Ban in de collectie. Er zijn kinderbrillen met vrolijke kleuren en printjes. Of juist monturen met een volwassener uitstraling van bijvoorbeeld Lindberg. En wat te denken van een mooie zonnebril? Ook als uw kinderen goed zicht hebben, is een goede zonnebril met UV-filter trouwens belangrijk. Lees hierover alles in het blog over zonnebrilglazen.

Omdat opgroeiende kinderen én ogen in ontwikkeling zijn, hebben we het Kidsplan geïntroduceerd. Een montuur kan bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd te klein zijn, de brilglazen hebben niet meer de goede sterkte of de glazen kunnen bekrast zijn door een ongelukje. Hierdoor kunnen kosten in korte periode snel oplopen. Wij vinden dat ieder kind niet alleen een mooie en goede bril verdient, maar ook een betaalbare! Dit is de gedachte achter het Kidsplan.

Het Kidsplan is een abonnementsvorm. Daarbij betaalt u elke maand 7,50 euro. Vervolgens krijgt u maar liefst 50% korting op de aanschaf van brillen, zonnebrillen, glazen en onderdelen voor kids tot 14 jaar.

Vraag naar de exacte voorwaarden, onze werkwijze, het Kidsplan en de brochure in de winkel!

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak