Optiek van Wely
Optiek van Wely
Openingstijden Maandag 09:00 - 18:00 Dinsdag 09:00 - 18:00 Woensdag 09:00 - 18:00 Donderdag 09:00 - 18:00 Vrijdag 09:00 - 21:00 Zaterdag 09:00 - 17:00 Zondag Gesloten 4 en 5 maart gehele dag gesloten
19 april vanaf 18.00 uur gesloten
22 en 27 april gesloten
Inkoop van brillen

18.01.2018

Gaan we voor trendy of tijdloos? Zo werkt de inkoop van brillen

Bij Optiek van Wely kunt u onder meer terecht voor een zeer grote collectie brilmonturen van diverse merken. Van klassiek en tijdloos tot brilmonturen die momenteel helemaal on-trend of iets gewaagder zijn. Bent u benieuwd hóe wij onze collecties kiezen en hoe de inkoop van brillen precies werkt? Esther legt het uit in dit blog!

Optiekbeurzen: alles onder één dak!

Elk jaar weer kunnen optiekzaken in onder meer Parijs, Milaan en München terecht voor diverse grote optiekbeurzen. Het voordeel van zo’n beurs is dat je vele collecties en merken op één centrale plek bij elkaar hebt.

Esther: “De optiekbeurzen zijn ideaal om rond te kijken naar nieuwe ontwikkelingen, nieuwe merken en de trends van het komende jaar. Daarnaast kopen we op die optiekbeurzen soms ook nieuwe monturen in van merken die we al in het assortiment hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de levertijd van de nieuwste modellen anders te lang wordt. En wij willen die collecties natuurlijk graag zo snel mogelijk presenteren!”

De Silmo in Parijs is één van de grootste optiekbeurzen. Deze bezoeken we eigenlijk elk jaar. Mariëlle schreef een verslag over de laatste keer dat we deze grote beurs bezochten: één groot avontuur! In Nederland zijn er jaarlijkse ook kleinere beurzen zoals de HALL of FRAME in Utrecht. Hier gaan we bijvoorbeeld naartoe als we echt lokaal iets nieuws zoeken.

Bekijk hier de video van de Silmo in Parijs

Waar letten we op tijdens het inkopen?

Het assortiment aan monturen en brillenmerken bij Optiek van Wely is al heel groot. Maar uiteraard zijn er nog heel veel andere brillenmerken. Het aanbod is enorm! Als optiek is het een uitdaging om uit al die merken een assortiment samen te stellen waar je een zo breed mogelijk publiek mee aanspreekt. “De collectie moet voor ieder wat wils kunnen bieden. Zowel klassiek als modern, echte trend- en designmonturen, exclusief en toegankelijk. We proberen in elk segment de juiste collectie samen te stellen.”

Naast de tijdloze en klassieke monturen vinden we het ook leuk om bovenop nieuwe ontwikkelingen te zitten qua materialen en trends. Het is heel leuk om nieuwe stijlen zo snel mogelijk te kunnen laten zien in de winkel. Als we een nieuw merk in de collectie opnemen, dan is dat merk altijd een aanvulling op de huidige collectie. Of het merk is een bepaald opzicht beter. Dan vervangt een bepaald montuur of merk iets anders uit de collectie.

Fabrikanten en vertegenwoordigers

Voor de inkoop van brillen bezoeken we niet enkel optiekbeurzen. Er komen ook regelmatig vertegenwoordigers van brillenmerken bij ons langs in de winkel. Dat werkt ook heel prettig, want dan kunnen we in alle rust met een aantal collega’s mee kijken. We kunnen dan ook goed vergelijken wat we al hebben liggen en hebben beter zicht op monturen die goed lopen en minder goed lopen. Op beurzen gaat het er vaak allemaal wat hectischer aan toe.

Tot slot is voor ons de samenwerking met fabrikanten ook heel belangrijk. Esther: “We willen graag een goede service verlenen aan onze klanten. Garanties en de nalevering van onderdelen is daarom wel iets waar we op letten wanneer we de samenwerking aan gaan met een nieuwe fabrikant. Tot slot moet een merk wel aan een bepaalde kwaliteit voldoen, voordat we ergens mee starten. Er zijn ontzettend veel merken op de markt, maar er zit behoorlijk veel verschil in afwerking. Wij kiezen altijd voor het hoogste niveau wat in een bepaald (prijs)segment te krijgen is.”

Benieuwd naar onze merken en monturen? Of wilt u graag een goed advies over bijvoorbeeld welke vorm of kleur brilmontuur het beste bij u past? Neem contact met ons op voor een afspraak of kom langs in de winkel!

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak