Optiek van Wely
Optiek van Wely
Openingstijden Maandag 09:00 - 18:00 Dinsdag 09:00 - 18:00 Woensdag 09:00 - 18:00 Donderdag 09:00 - 18:00 Vrijdag 09:00 - 21:00 Zaterdag 09:00 - 17:00 Zondag Gesloten 4 en 5 maart gehele dag gesloten
19 april vanaf 18.00 uur gesloten
22 en 27 april gesloten

22.01.2018

Een dagje door de ogen van Stefan

Bij Optiek van Wely wordt u dagelijks geholpen door een ontzettend groot team van experts, elk met hun eigen specialiteit. Wij laten u graag kennis maken met de ‘gezichten’ op onze werkvloer. Deze keer vroegen we orthoptist Stefan het hemd van het lijf. Over Max Verstappen, zwarte koffie en het wilde westen van Amerika.

WANNEER WIST JE DAT JE DIT WILDE GAAN DOEN?

“Eigenlijk al zolang als ik me kan herinneren, heb ik interesse gehad voor oogzorg. De combinatie opticien en orthoptist is voor mij de perfecte invulling.”

KUN JE IETS UITLEGGEN OVER JE FUNCTIE EN WAT MAAKT JOUW WERK BIJZONDER?

“Als opticien voer ik regelmatig oogmetingen uit en help ik meedenken welke bril of welk glastype het beste bij iemand past. De verkregen ervaring hierin maakt me ook één van de eerste aanspreekpunten bij (kijk)problemen. Binnen mijn functie als orthoptist voer ik onderzoeken uit bij alle kinderen van 5 tot 12 jaar. Zij zijn volop in ontwikkeling en hebben andere oogzorg nodig dan een volwassenen. Het is inmiddels zo “gewoon” geworden, maar je helpt iemand met beter kijken! Dat maakt het werk voor mij bijzonder. Waar zouden we zijn zonder de bril of onze contactlenzen?”

HOE ZIET JOUW WERKDAG ER ONGEVEER UIT?

“Dat is een mix van oogzorg (oogmetingen en kinder-onderzoeken) en opticiens werk; monturen uitzoeken en advies geven over glazen.”

WAT MAAKT OPTIEK VAN WELY VOLGENS JOU ONDERSCHEIDEND EN UNIEK?

“Als je een bezoek aan de oogarts niet meerekent, levert Optiek van Wely alle denkbare onderzoeken en oogzorg. Zelden is het oogzorg aanbod zo compleet als bij ons!”

WAT IS JE FAVORIETE MONTUUR, MERK OF COLLECTIE EN WAAROM?

“Rolf! Een bril volledig gemaakt van hout (afgezien van de glazen dan ?), hoe gaaf is dat?!”

BIJ OPTIEK VAN WELY STAAT JESSE ALTIJD KLAAR OM BRILJANTE KOFFIES TE MAKEN. HOE DRINK JIJ DEZE HET LIEFST?

“Zwart.”

DOOR WIENS OGEN ZOU JE WEL EEN DAGJE WILLEN KIJKEN EN WAAROM?

“Max Verstappen. Het lijkt me heel erg gaaf om legaal 300 km/u te rijden.”

WANNEER ZETTE JE VOOR HET LAATSTE EEN ROZE BRIL OP OF AF?

“Een roze bril op hebben, betekent natuurlijk iets of iemand zijn mindere kanten niet (kunnen) zien. Dat moet voor mij dan toch ook de verbouwing van de winkel geweest zijn. Alles is zo enorm anders en zo gaaf, dat kleine tegenslagen je echt totaal niet storen.”

WANNEER OF WAAR KEEK JIJ VOOR HET LAATST JE OGEN UIT?

“In Amerika, 3 jaar geleden. Ik heb toen een groot gedeelte van het westen mogen bewonderen samen met mijn vriendin. Ongelofelijk mooi is het daar! En het allerbeste: in mei mogen we weer!”

WAT WAS VOOR JOU EEN ECHTE EYEOPENER?

“Dat was in onze nieuwe, verbouwde winkel. Namelijk hoe “anders” een optiek winkel aangekleed kan zijn en het dan toch zo fijn kan werken!”

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak