Optiek van Wely
Optiek van Wely
Openingstijden Maandag 09:00 - 18:00 Dinsdag 09:00 - 18:00 Woensdag 09:00 - 18:00 Donderdag 09:00 - 18:00 Vrijdag 09:00 - 21:00 Zaterdag 09:00 - 17:00 Zondag Gesloten 4 en 5 maart gehele dag gesloten
19 april vanaf 18.00 uur gesloten
22 en 27 april gesloten
Lisette

08.12.2017

Een dagje door de ogen van Lisette

Bij Optiek van Wely wordt u dagelijks geholpen door een ontzettend groot team van experts, elk met hun eigen specialiteit. Wij laten u graag kennis maken met de ‘gezichten’ op onze werkvloer. Deze keer vroegen we opticien en contactlensspecialist Lisette het hemd van het lijf. Over Haarlem, SALT en Lizzy van der Ligt.

Wat vind je het leukste onderdeel van je functie en wat maakt dit werk bijzonder?

“Ik werk als opticien en contactlensspecialist bij Optiek van Wely en mag daarnaast alle verjaardagen, relatiepresentjes en dergelijke verzorgen. Op vrijdagen werk in de winkel. De diversiteit van contactlenzen, brillen, klanten en het regelen van bepaalde zaken achter de schermen maakt het werk wat ik doe heel erg leuk!”

Wanneer wist je dat je dit wilde gaan doen?

“Toen ik 4 jaar was kreeg ik van de oogarts een bril van -11.75! Toen ik 6 jaar was vond de oogarts het beter dat ik (harde) lenzen ging dragen om mijn sterkte niet verder achteruit te laten gaan. Na mijn havo diploma ben ik de opleiding tot opticien begonnen. Ik had toen ook al een baantje in het weekend in de optiek. Achtereenvolgens heb ik de opleiding contactlensspecialist afgerond.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? 

“Op dinsdag controleer ik de lenzen van onze bestaande en nieuwe contactlens klanten. Dan bekijken wij als contactlensspecialisten onder andere de passing en sterkte van de lenzen. Ook meet ik lenzen aan bij klanten die niet eerder lenzen gedragen hebben en ik leer ze hoe ze de lenzen in moet zetten en eruit moeten halen. In de winkel probeer ik de mooiste bril voor de klant te vinden.”

Wat maakt optiek van wely volgens jou onderscheidend en uniek?

“Optiek van Wely is denk ik een winkel waar je inspiratie krijgt. Door de brillen, de winkel zelf, de medewerkers. Dat gecombineerd met onze oogzorg zorgt voor een uniek geheel.”

Wat is je favoriete montuur, merk of collectie? 

“SALT is voor mij het tofste merk van nu in de winkel. Mooi design, geïnspireerd op de natuur. Maar de dames van de inkoop kunnen er zomaar voor zorgen dat ik morgen weer een nieuwe favoriet heb!”

Welk oogfeitje weten mensen vaak niet en is heel leuk om te vertellen op verjaardagen?

“Dat nachtlenzen ervoor kunnen zorgen dat de ogen van kinderen met een min sterkte minder hard achteruit gaan of zelfs stabiliseren.”

Jesse staat altijd klaar om briljante koffies te maken. Hoe drink jij deze het liefst?

“Geen koffie voor mij! Maar gelukkig maakt Jesse ook heerlijke theetjes.”

Door wiens ogen zou je wel een dagje willen kijken?

“Graag door de ogen van fashion blogger en stylist Lizzy van der Ligt. Lizzy heeft een hele leuke, hippe, beetje gekke, kleurrijke stijl waar ik graag een dagje mee wil ruilen om inspiratie op te doen.”

Wat was voor jou een echte eyeopener? 

“Bij het bezoek aan andere (optiek) winkels in Nederland valt mij elke weer op hoe klantvriendelijk wij zijn en hoe we ons best doen om de klant echt koning te laten voelen.”

Wanneer zette je voor het laatst een roze bril op?

“Sinds de verbouwing draag ik in de winkel echt een roze bril… alles is zo mooi!”

Wanneer keek jij voor het laatst je ogen uit? 

“Kort geleden tijdens een weekendje weg in Haarlem. Leuke stad met mooie winkels en horeca. Een aanrader!”

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak