Optiek van Wely
Optiek van Wely

11.06.2018

De mooiste zonnebrillen voor het terras- en festivalseizoen

Festival season is here! Naast de regenponcho maakt de juiste festival zonnebril elke outfit helemaal af. Met een klassieke Wayfarer of Aviator model (bijvoorbeeld van Ray-Ban) kun je eigenlijk nooit fout gaan. Mag het ietsje meer zijn? We laten je graag de nieuwste trends en modellen op zonnebrillen gebied zien. Zo kun jij straks shinen met je zonnebril op ieder terras of festival!

DE ZONNEBRILLENTRENDS 2018

Wil je een beetje meegaan met de trends, dan zit je met een ronde festival zonnebril deze zomer helemaal goed. Bijvoorbeeld met Chanel 4226, waarbij de spiegelende glazen voor een extra tof effect zorgen. Die gespiegelde glazen zien we ook veel terug in futuristische modellen met rechte hoeken en lijnen. Dit wordt op Instagram met dank aan rapper Donnie ook wel de ‘snelle planga’ genoemd. Een flitsend en gestroomlijnd montuurtje. Een aantal zonnebrillen van Oakley vallen bijvoorbeeld in deze categorie.

Metaal wordt momenteel ook weer veel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de klassieke round metal Ray Ban zonnebrillen (RB 3447). Verder mogen festival zonnebrillen wat meer opvallend en kleurrijk zijn, een beetje richting de bohemian look met gekleurde glazen. Esther: ‘De aviator of pilotenbril kan natuurlijk ook altijd, maar we zien wel dat dat model meer voor erbij is.’ Ray Ban heeft een mooi model in de collectie waarvan de kleur een beetje ‘olievlek’ achtig lijkt (RB 4171 Erika). Daarmee steel je zeker de show!

BRILLENTRENDS OP INSTAGRAM

Vorige zomer zagen we op Instagram de Kurt Cobain bril veel voorbij komen. Een opvallend, wit kunststof montuur. Momenteel is op Instagram naast de ‘snelle planga’ ook de tiny cateye enorm populair. Dit is een heel smal cateye model waar je als het ware bijna overheen kijkt. Onder meer Xelly Cabau van Kasbergen en Vera Camilla zijn al met een tiny cateye gespot. Het merk Oliver Peoples heeft het tiny cateye model ‘Zasia’ in verschillende kleuren.

Overigens zijn ook de ‘gewone’ cateye brillen momenteel niet aan te slepen. Chanel heeft een fantastische limited montuur uitgebracht met parels: Chanel 4236-H.

Andere merken om in de gaten te houden zijn bijvoorbeeld Etnia Barcelona en DITA.

BELANG VAN UV-COATING

Naast dat je nieuwe zonnebril er gaaf uitziet, is het natuurlijk ook van belang dat hij de juiste bescherming biedt. We smeren onze huid regelmatig in tegen de schadelijke straling van de zon, maar onze ogen vergeten we nog weleens. Meer weten? In dit blog lees je alles over het belang van uv-coating in zonnebrilglazen.

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak