Optiek van Wely
Optiek van Wely

26.06.2018

5 TIPS WAARDOOR JE BRIL LANGER MEEGAAT

Brillen zijn accessoires die je niet zomaar ieder jaar koopt. Als u goed voor uw bril zorgt, kan hij jarenlang meegaan. In dit blog geven we tips hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bril langer meegaat, waardoor u er langer plezier van hebt.

1. AFSTELLEN VAN DE BRIL

Een belangrijke stap waardoor uw bril langer meegaat is het juist afstellen van de bril. Wanneer de bril niet goed is afgesteld en in aanraking komt met de wimpers, huid of haar, slijten de glazen sneller. Bij Optiek van Wely in Roosendaal zorgen we er altijd voor dat u met een juist afgestelde bril de winkel verlaat.

2. BRIL SCHOONMAKEN

Een bril wordt snel vies, zeker wanneer u hem iedere dag draagt. Maar hoe kunt u een bril nu het beste schoonmaken? Het beste is om de bril schoon te maken onder lauw warm water (geen heet water!) met een druppeltje zeep of afwasmiddel en vervolgens te drogen met een schone, zachte theedoek. Let erop dat het schoonmaakmiddel geen citroen bevat, dit tast namelijk de coating van het glas aan. Reinig uw bril ook nooit met keukenrol, toiletpapier of papieren zakdoekjes. Deze bevatten houtvezels en kunnen het glas beschadigen.

3. DE JUISTE POETSDOEKJES

Tussendoor of onderweg is het handig om uw bril schoon te maken met poetsdoekjes. Let er wederom op dat er geen citroen in zit. In plaats van poetsdoekjes kunt u ook speciale spray gebruiken in combinatie met een droge en schone doek.

4. BRIL OPBERGEN

Wanneer u uw bril vervoert, is het het beste om de bril in een harde brillenkoker op te bergen. Een harde brillenkoker is vaak bekleed met beschermend materiaal. Wen uzelf ook aan wanneer u uw bril niet draagt, hem op te bergen. Zo krijgt u minder beschadigingen en heeft u langer plezier van de bril!

5. TEMPERATUUR

Een bril kan niet goed tegen temperatuurswisseling. Houd een bril dan ook nooit onder heet water en laat uw bril ook niet op in de sauna. Laat uw bril ook niet in de auto op een zonnige dag. De coating op het glas bestaat uit verschillende laagjes en kan door warme temperaturen gaan barsten.

Heeft u vragen of wil u graag meer weten over dit onderwerp? Vraag het onze medewerkers gerust in de winkel! Zij beantwoorden met veel plezier al uw vragen.

Gerelateerd

Ook interessant

Maak direct een afspraak