Blog / Recept voor worteltaart

Recept voor worteltaart

Worteltjestaart (voor 12 tot 14 personen)   Bereidingstijd: circa 25 min. Oventijd: 40-50 min. Wachttijd: 1 uur   Benodigdheden:
250 g bloem  250 g kristalsuiker 0,5-1 tl zout   1,5 tl natrium bicarbonaat (zuiveringszout)  2 tl gemalen kaneel 1-2 tl geraspte gemberwortel  2,25 dl zonnebloemolie  3 eieren 150 g walnoten, grof gehakt  350 g wortelen, geraspt  200 g verse roomkaas 4 el creme fraiche   2 el boter  225 g poedersuiker 1-2 el citroensap   Bereidingswijze:
  • Meng bloem, kristalsuiker, zout, natrium bicarbonaat, kaneel en gember.
  • Roer de olie erdoor en klop het mengsel luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg dan de noten en wortelen toe en schep het beslag in een ingevette vorm van circa 26 cm doorsnede.
  • Bak de cake 40-50 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 175ºC.
  • Laat de cake iets afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
  • Roer voor het glazuur de roomkaas los en met creme creme fraiche en boter.
  • Roer de poedersuiker er in gedeelten door tot een glad mengsel ontstaat.
  • Breng het glazuur op smaak met citroensap en strijk het met een paletmes in een dikke laag over de cake.
  • Laat het glazuur circa 1 uur drogen et voila!

Kunnen wij u helpen?